Mint aki egy alföldi csárdába tér be, úgy érezheti magát a vendég, aki ellátogat a Flaska vendéglőbe. A Miklós utcai pincében a vendéget barna köves padló és fehérre meszelt falak fogadják, melyeket korabeli használati eszközök, kézműves kancsók és tányérok díszítenek. A búbos kemence valamint a falak nád borítása csak fokozza a hangulatot, amelyet a fehér abroszon lévő kis piros terítő koronáz meg, amolyan békebeli magyaros vendéglő, ahol igen jókat lehet enni.
A Flaska már régóta a debreceniek kedvence, azonban az elmúlt években a vendéglő még inkább ráerősített a hazai ízekre. Olyan magyaros fogásokat kóstolhatunk meg, mint például a Metéltre vágott főtt-füstölt marhanyelves saláta keverék zöld dió szelettel, a Hortobágyi szürkemarha bográcsgulyás apró grízgaluskával, a Gáborjáni magyar szürke pecsenye gomolyás, zöldfűszeres puliszka tallérokkal (lásd a fotón), vagy éppen a Tisza-menti harcsapörkölt fokhagymás tépett lebbenccsel.
Az étlap egyébként pár hónapja újult meg és olyan újdonságok kerültek rá, mint a Kis kondás kedvence (göngyölt sertésborda juhtúróval töltve, bundában sütve, köményes burgonya tallérral és lilahagyma salátával), vagy éppen a Vörös boros párolt marhapofa, áfonyás erdei gombás mártással, burgonyaropogóssal és petrezselymes rizs halommal.
Választásunk ezúttal a Kis kondás kedvencére (lásd a fotón) és a Kacsamájjal töltött pulykamellre esett, utóbbit bundázva, burgonyapürével, mézes-tokaji muskotályos borecetes sült körtével szolgálták fel. A juhtúró nagy kedvencem, igazából bármivel szeretem: gombába, csirkemellbe vagy éppen sertésbordába töltve. Ezúttal sem csalódtam, a köményes burgonyával és a lilahagyma salátával pedig igazán jó együtt. A Kacsamájjal töltött pulykamellre sem volt panasz, a mézes-tokaji muskotályos borecetes sült körte igazán jól kihozta a kacsamáj ízét. Ha ehhez hozzátesszük, hogy mindegyik fogás bőséges volt, ráadásul kétezer forintnál egyik sem került többe, akkor bátran mondhatjuk, hogy jól jártunk.
A Flaskánál egyébként az italok áraival sem lőttek túl a célon, egy 4 cl-es Zsindelyes alma pálinkáért 460 forintot kértek, míg egy 4dl-es korsó Stella Artois sör 400 forintba kerül. Menüvel pedig nemcsak hétköznap, hanem hétvégén is várják a vendégeket, bár akkor egy kicsit borsosabb, 990 forint helyett 1500, ám ekkor egy desszert is van benne. Aki tehát egy jó kis gulyást vagy harcsapörköltet enne, vagy kipróbálná a magyar szürke pecsenyét, annak nyugodt szívvel tudjuk ajánlani.
Flaska vendéglő
Debrecen, Miklós utca 4.
Nyitva: H-Szo 11:30-23:00, V 11:30-22:00
Hajdúsági és sárréti ízek a debreceni belvárosban
2013.08.29. 21:01 :: Giorgione
Szólj hozzá!
Címkék: étterem vendéglő debreceni étterem debreceni vendéglő Flaska magyaros konyha
A bejegyzés trackback címe:
https://dolcedebrecen.blog.hu/api/trackback/id/tr25483997
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.